Ümit Yilmaz Güncel Bilgi Paylaşım Bloğu

İçli Köfte Tarifi ve Yapılışı

Belki de hazırlaması en zahmetli et yemeklerinden biri olan içli köfte, bu zorluğun verdiği mükemmel tadıyla herkesin en sevdiklerinden. Türklerin bu geleneksel et yemeği içli köfte özel günlerin vazgeçilmezi. Tarifi, köftenin dış malzemelerini yazarak başlayalım. 500 gram yağsız dana kıyma, 1 adet yumurta, 2 bardak köftelik ince bulgur, 2 kaşık karabiber ve bir kaşık pulbiber yeterli. Kızartmamız içinse zeytinyağı kullanacağız. İç malzemeleri olarak da, 250 gram koyun kıyma, 1 adet soğan, 30 gram tereyağı, yarım kaşık domates ve biber salçası, tuz ve karabiber gerekli.
İçli Köfte Nasıl Yapılır işte Yapılışı?
Öncelikle içli köftenin içini hazırlayalım. Bunun için soğanın kabuğunu soyduktan sonra kıyın. 30 gram tereyağını bir tavada erittikten sonra, kıymamızı ve soğanımızı bu tavaya ekleyelim ve kısık ateş ile kavuralım. Bu arada iç malzemesi olarak yazdığımız diğer malzemeleri de eklerken kavurmaya devam edelim. İçli köftenin içi hazırlanmış oldu, tavayı bir kenara soğuması için bırakın. Şimdi, dana kıymasını, bulguru ve baharatı genişce bir kaba aktarın. Bu malzemeleri ara sıra su serperek yoğurun. Yoğurduktan sonra bu karışımı yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle içini oyarak büyük boşluklar oluşturun.
Daha sonra, bu boşluklara hazırladığımız iç malzemesini koyduktan sonra zeytinyağı ile kızartabiliriz. Kızartma sırasında dikkatli olmalısınız, içli köfteler çatlamamalı. Köfteler piştikten sonra biraz soğumaya bırakın ve servise hazır.

içli-köfte-malzemeleri-ve-yapılışı

Kategori: Yemek Tarifleri

Benzer Konular

Lavaşta Lahmacun Tarifi

Lavaşta Lahmacun Tarifi

Lavaşta Lahmacun Tarifi Malzemeler 10 lu lavaş Yarım kilo kıyma 1 tane sogan 4 tane...

Bisküvili Pasta

Bisküvili Pasta

Bisküvili Pasta MALZEMELER: İki buçuk su bardağı süt 1 paket kakaolu puding 1 paket finger...

Yorum Yazın

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.

Yukarı